De Stoelen van Ionesco

De Stoelen van Ionesco is een klassieker uit het absurde repertoire. Ionesco zelf noemde zijn stuk een tragische klucht. Het ging in 1952 in première. Het wordt in Nederland zelden nog gespeeld. Het ging met succes in première in De Toneelschuur Haarlem 12 juni 2010. Daarna volgde een tournee in diverse theaters.

De inhoud

Een man en een vrouw. Na vele jaren huwelijk hebben ze elkaar niets meer te zeggen. Het enige dat hen nog rest zijn de vage herinneringen aan hun eerste liefde en de vele mislukkingen in hun leven. De man en de vrouw roepen in hun verbeelding alle personages op die daarbij een rol speelden en nodigen ze uit op de stoelen plaats te nemen.

De denkbeeldige gasten krijgen de laatste boodschap van de man en de vrouw te horen.

Een stuk over twee mensen, vol humor en tegelijk schrijnend door hun eenzaamheid.

Met: Barbara Gozens en Hans van Hechten
Regie: Jules Terlingen
Geluidsontwerp: Jorg Schellekes
Kostuum: Marrit van der Burgt
Techniek: Ton Davids

Jules Terlingen.
Schrijver, regisseur en acteur. Artistiek leider van theatergroep Würz tot 2005. Sinds 1998 verbonden aan Toneelgroep de Appel in Den Haag. Hij regisseerde onder andere Requiem voor een zwaargewicht, De Vader, Peyton Place en bij toneelgroep de Appel o.a. Salomé; hij is co-auteur van de marathonvoorstellingen Odysseus, Tuin van Holland, en in 2012 Herakles bij de Appel.

Barbara Gozens.
Studeerde in 1980 af aan de Toneelschool in Arnhem. Begonnen bij Toneelgroep Sater, daarna 7 jaar verbonden aan Toneelgroep Theater (nu Oostpool).  Speelde in diverse producties bij andere gezelschappen o.a. het RO Theater, De Kern en Toneelgroep Würz.
En in verschillende TV producties, o.a. Bureau Kruislaan, Vrouwenvleugel. Dit seizoen o.a. te zien in Flikken Maastricht.

Hans van Hechten.
Sinds 1980 op de planken. Speelde in een aantal theaterproducties onder regie van Anne Marie Prins, Franz Marijnen en bij Jules Terlingen in vele producties van theatergroep Würz. Was ook veelvuldig in allerlei rollen te zien in film of op TV. Kreeg bekendheid bij het grote publiek als SRV-man in de TV-serie van Flodder. Was recent te zien in een nieuwe speelfilm voor de jeugd: Bobbie en de Geestenjagers.

Foto’s en video

het echtpaar
het echtpaar in De Stoelen

Barbara in de Stoelen
de vrouw

Hans
de man