Ik en mijn broer

Een solovoorstelling met en voor actrice Barbara Gozens. Ze vertelt hierin over het levenslange contact met haar broer die aan schizofrenie lijdt. De voorstelling wordt muzikaal ondersteund door gitarist Hugo van Riet.

Tekst en regie: Hans van Hechten.

 

In de scènes krijgen momenten uit haar leven en het leven van haar broer op een theatrale wijze gestalte.

Daarbij krijgen we inzage in de manier waarop zij als naaste familielid met haar broer en zijn psychiatrische problemen omging, en daar nog steeds mee omgaat.
De broer noemen we in dit stuk niet bij zijn werkelijke naam. Hij heet nu Johan.

Zo maken we mee hoe de persoonlijk begeleider een scherp mes in zijn bezit aantreft. We zien hoe close en hartverwarmend ze met haar broer omging toen ze nog kind waren. En dan de indruk die het te vroege overlijden van haar vader op haar maakte en de reactie van haar broer.
We maken sprongen in de tijd. Terug naar het moment waarop de eerste symptomen van zijn psychische stoornis verschenen, in Frankrijk, waar hij de leiding heeft over de toeristenboot van zijn broer.

Barbara wordt in het stuk als het ware haar broer, muzikaal ondersteund. Ook kruipt ze in de huid van haar moeder of speelt ze zichzelf als puberend meisje.
We volgen het levensverhaal van de broer en haar ervaringen in de tijd. En tenslotte wat dit allemaal voor haar in haar leven betekent.

Een voorstelling met een lengte van ongeveer een uur. En een voorstelling die ondanks de tragiek ook de humor van de situatie laat zien.

 

Voor boekingen:

tgdestoelen@xs4all.nl

gozensbarbara@gmail.com

tel.: 06-215 778 43 (Hans van Hechten)

of:  06-20 33 49 27 (Barbara Gozens)