Over ons

In 2012 ging in de Toneelschuur Haarlem het toneelstuk De stoelen van Eugène Ionesco in première. Het werd gespeeld door Barbara Gozens en Hans van Hechten. Regie: Jules Terlingen.

Daarna volgde een tournee in diverse theaters. De groep heette toen nog toneelgroep hans.
Voor meer informatie over deze productie: klik hier

Dit werd de basis voor wat nu Toneelgroep De stoelen heet.

Daarna volgde de productie Ik en mijn broer.

En dit jaar ging het live hoorspel Van over de rivieren in première.

Barbara

Barbara Gozens.

Studeerde in 1980 af aan de Toneelschool in Arnhem. Begonnen bij Toneelgroep Sater, daarna 7 jaar verbonden aan Toneelgroep Theater (nu Oostpool).  Speelde in diverse producties bij andere gezelschappen o.a. het RO Theater, De Kern en Toneelgroep Würz.

En in verschillende TV producties, o.a. Bureau Kruislaan, Vrouwenvleugel. Afgelopen seizoen o.a. te zien in Flikken Maastricht. Ze werkt ook al vele jaren als trainingsactrice.

Zie ook www.barbaragozens.nl

hans

Hans van Hechten.

Heeft enkele jaren als psycholoog gewerkt, maar staat sinds 1980 op de planken. Speelde in een aantal theaterproducties. Was ook veelvuldig in te zien in film of op TV. Kreeg bekendheid bij het grote publiek als SRV-man in de TV-serie van Flodder.

Daarnaast heeft hij vele theaterproducties geregisseerd en enkele toneelstukken geschreven.

In 2015 regisseerde hij De vrek van Molière, première op 23 februari van dat jaar in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Zie ook www.hansvanhechten.nl

Hugo

Hugo Alexander van Riet.

Zanger-acteur-muzikant. Was medeoprichter van La Mama Amsterdam. Speelde mee in de musicals Salvation en Hair begin jaren ’70. Toerde 12 jaar in Frankrijk met singer-songwriters-duo Alexander & Astley. Was te zien in diverse TV-produkties en films, o.a. de Fortisreclame ‘Huis te Koop’ en de TV-serie De Brug. Heeft gespeeld in diverse bands en doet dit nog steeds. Werkt sinds ’95 ook als trainingsacteur.

Aart van der Kuijl

Aart van der Kuijl (1956, Haarlem) is kunsthistoricus en werkzaam als auteur en tentoonstellingsmaker. Als journalist werkte hij lang voor de kunstredactie van het Haarlems Dagblad en daarvoor en erna voor enige kunsttijdschriften en Spui-Magazine (Alumni Magazine van de UvA). Hij is oud artistiek-directeur van kunsthal De Vishal in Haarlem en momenteel actief als Independent Art Curator en zakelijk leider van toneelgroep De stoelen, als vice-voorzitter en bestuurslid van Stichting Marinus Fuit, en als bestuurslid Journalistiek en Cultuur bij regionale RTV-zender Haarlem105. 

Bekijk meer van Hans van Hechten